July 23, 2021

#102 ‘Ik stookte stiekem alcohol in de bajes’ Jerry Bélanger over herstel na verslaving en ervaringsdeskundigheid.

Aflevering 102: Jerry Bélanger.

Prisonshow host Frans Douw over onze gast:

"Ik ken Jerry van nogal wat jaren geleden toen ik directeur was van de gevangenissen in Noord-Holland Noord. Jerry was een van de laatste gedetineerden van Schutterswei voordat die gevangenis sloot.

Inmiddels heeft Jerry een leven dat gekenmerkt werd door verslaving en detenties ver achter zich gelaten en is hij al jaren werkzaam als praktijkbegeleider en houd hij zich bezig met het begeleiden en ondersteunen van studenten welke een MBO of HBO- studie socialwork volgen en zich specialiseren tot ervaringsdeskundige in forensische verslavingszorg. En het opzetten, uitrollen en doorvoeren van een cliëntenraad i.s.m. cliënten en collegae binnen de Piet Roordakliniek waar hij ervaringsdeskundige in Zorg en Welzijn is."

Natuurlijk willen we stilstaan bij de bijzondere levensweg die Jerry is gegaan, maar vandaag willen we vooral aandacht besteden aan de vele gevangenissen waar Jerry is geweest, hoe hij de omstandigheden heeft ervaren en wat volgens hem wel of niet werkt voor het herstelproces van mensen die in de gevangenis zitten.

Jerry werkt voor Tactus Verslavingszorg.
www.tactus.nl 

-------------------

Een podcast door Edwin Kleiss en Frans Douw.

Publicatie: Vrijdag 23 juli 2021.
www.prisonshow.nl 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App