November 19, 2021

#118 ”Mensen zitten nu 21 uur per dag vast in de cel” Revijara Oosterhuis over vreemdelingendetentie.

Prisonshow aflevering 118:

Het Meldpunt Vreemdelingendetentie is een initiatief van Stichting LOS, het Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt. Zij zijn van mening dat vreemdelingendetentie niet thuishoort in onze samenleving.

 

Hun ultieme doel is de opheffing van vreemdelingendetentie als onderdeel van het Nederlandse terugkeerbeleid. Door de detentieomstandigheden inzichtelijk te maken, misstanden aan te kaarten en de media hierover te informeren, trachten zij druk uit te voeren op de politiek om deze visie te bewerkstelligen. Hun missie is het verbeteren van de leefomstandigheden in vreemdelingendetentiecentra.

 

Om dit te bereiken verzamelen zij als centraal meldpunt meldingen vanuit vreemdelingendetentie die zij binnenkrijgen via hun helpdesk. Deze helpdesk is voor vreemdelingen in detentie op een gratis telefoonnummer te bereiken. Daarnaast verzamelen zij als meldpunt ook informatie over de omstandigheden van bewaarders, geestelijk verzorgers, de medische dienst, familieleden van vreemdelingen, advocaten, politici en andere betrokkenen. Zij kunnen meldingen maken via hun kantoornummer of per e-mail.

 

Onze gast van vandaag is Revijara Oosterhuis, zij studeerde culturele en sociale antropologie en is coördinator van het Meldpunt Vreemdelingendetentie. 

Zie ook: www.meldpuntvreemdelingendetentie.nl  en www.stichtinglos.nl 

Om te doneren, ga naar: 
https://stichtinglos.nl/content/steun-los 

-----------------------------

Prisonshow is een podcast door Frans Douw en Edwin Kleiss.
Publicatie: vrijdag 19 november 2021.

www.prisonshow.nl 
Ons archief doorzoeken? www.herstelterugkeer.nl/podcast 

 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App