April 1, 2022

#137 Bart Hetebrij over Veteranen - BNMO.

Prisonshow aflevering 137: Bart Hetebrij.

In aflevering 52 van de prisonshow spraken we met Mineke de Vries en enkele veteranen over haar indrukwekkende boek “Als vrede je missie is” en in aflevering 53 spraken we met Jan Visser en Toon Walravens over dit onderwerp.

 

Vandaag hebben we weer een bijzondere gast: Bart Hetebrij werkte van 2007 tot 2012 als humanistisch geestelijke verzorger voor veteranen binnen defensie. Hij begon met het formuleren van een visie op dit werk. Een van zijn aandachtspunten was het onder de aandacht brengen van gedetineerde veteranen.  

In dat kader heeft hij ook een gedetineerde veteraan in de Bijlmerbajes en een penitentiair inrichtingswerker geïnterviewd.

Na zijn pensionering bij defensie, heeft hij in 2016 o.a. nog vier maanden in de Marwei gevangenis gewerkt als geestelijke verzorger. Daar viel hem op dat er veel veteranen zijn onder de inrichtingswerkers. Hoogste tijd om Bart te interviewen want hij is decennialang op vele manieren betrokkenen bij het onderwerp “omgaan met veteranen”. Binnen en buiten het leger en ook in de gevangenis.

Relevante links:

De bond van Nederlandse militaire oorlogs- en dienstslachtoffers:
www.bnmo.nl 

Het boek dat Bart vertaalde heet 'Het sprookje van de dappere ridder'.
https://www.uitgeverijqv.nl/product/sprookje-dappere-ridder/ 

------

Een podcast door Edwin Kleiss en Frans Douw.
Publicatie: Vrijdag 1 april 2022.
www.prisonshow.nl 

Voor ons doorzoekbare podcast archief ga je naar:
https://www.herstelterugkeer.nl/podcast 

 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App