April 8, 2022

#138 ’Zoveel jaar na WO2 is nog steeds niet alles geregeld’ Flory Neter-Polak & Leo van Gelderen - Stichting VBV.

Aflevering 138: Leo van Gelderen en Flory Neter-Polak, bestuursleden van het Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers.

In de Prisonshow spreken gasten over onrecht en hoe dat van persoon op persoon en van generatie op generatie wordt doorgegeven, meestal aan slachtoffers en nabestaanden die part nog deel hadden aan het onrecht dat daders werd aangedaan. Vandaag besteden we aandacht aan de belangenbehartiging van vervolgingsslachtoffers. Mensen die te maken kregen met het geweld en het onrecht in de tweede wereldoorlog.

Het VBV (Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers) is een ‘vakbond’ die opkomt voor de belangen van de vervolgde overlevenden van de tweede wereldoorlog uit Europa en voormalig Nederlands Indië.

Zij helpen bij alle zaken die gerelateerd zijn aan herstelbetalingen en/of tegemoetkomingen. Het gehele veld van uitkeringen die gerelateerd zijn aan WO-II wordt door het VBV gemonitord. Verder onderhouden zij op regelmatige basis de contacten met alle uitbetalende instanties.

VBV heeft ook een podcast genaamd: Ik heb er geen beeld bij.
Te beluisteren op o.a. Spotify: https://open.spotify.com/show/7tKCAEXIMHhxlV9Co5dSrh?si=6d3a9769bf6549fd 

Meer informatie over VBV via: www.vbvinfo.nl 

-------

Een podcast door Edwin Kleiss en Frans Douw.
Publicatie: Vrijdag 8 april 2022.

www.prisonshow.nl 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App