April 22, 2022

#140 ”Gestraft is gestraft” - CurrentWerkt met Talitha en Hilal.

Aflevering 140: Talitha en Hilal van CurrentWerkt.

CurrentWerkt zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terug naar betaald werk te leiden. Dit doen zij middels het aanbieden van opleidingen en coaching, om vervolgens te bemiddelen naar een betaalde, vaste baan.

De oorspronkelijke doelgroep van CurrentWerkt zijn (ex)-gedetineerden, maar inmiddels is dit flink uitgebreid. Denk hierbij aan mensen die langdurig in de bijstand hebben gezeten, statushouders, reguliere kandidaten en zo ook de familie, partners en vrienden van gedetineerden. De zogeheten: Achterblijvers.

Hun  visie:  ´Betaald werk levert financiële zelfredzaamheid op, bijdrage aan persoonlijke groei, competentieontwikkeling en persoonlijke tevredenheid (verbeterd zelfbeeld)´Met betaald werk kunnen recidiverisico’s worden beperkt en kan de spanning op de arbeidsmarkt worden teruggedrongen.´

Zij kiezen bewust voor een commerciële benadering omdat dit in hun beleving ook de benadering is die de werkgever vraagt! Hun missie: ´CurrentWerkt streeft naar een inclusieve samenleving door mensen met een justitiële achtergrond te ondersteunen richting betaald werk en de regie te nemen in het overwinnen van maatschappelijke en economische drempels in het arbeidsproces.

Zie ook: www.currentwerkt.nl 

----------

Een podcast door Edwin Kleiss en Frans Douw.
Publicatie: Vrijdag 22 april 2022.
www.prisonshow.nl 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App