June 10, 2022

#147 ’Ik zag mijn vader voor het laatst in 2011’ Vincent Epskamp over zijn vader Nico Epskamp die in Amerika vastzit.

Aflevering 147: Vincent Epskamp, zoon van Nico Epskamp.

Toen de Prisonshow nog een pilot programma op Zaanradio was hebben we Nico Epskamp begin 2016 als gast gehad, telefonisch vanuit de gevangenis in de Verenigde Staten. 

Nico en Frans kennen elkaar al heel lang. Ooit was Nico gedetineerd in Zuyderbos, later was hij directeur van Bonjo en hadden hij en Frans regelmatig overleg.

Toen Nico vanuit Panama naar de VS werd overgebracht (ontvoerd door de DEA) en een uitspraak van 22 jaar gevangenisstraf kreeg is Frans bij hem op bezoek geweest in de federale gevangenis in New York. 

In aflevering 142 hebben wij Sofie Bollen van Dutch&Detained te gast gehad en vandaag bespreken we wat de stand van zaken van Nico is, wat er met een Nederlander kan gebeuren als hij overgeleverd is aan het Amerikaanse Justitie-systeem en wat hij vanuit Nederland aan steun heeft ervaren. En natuurlijk wat deze situatie betekent voor Nico zijn familie in Nederland en het gezin van zijn zoon Vincent die docent is op een middelbare school en voorzitter van de medezeggenschapsraad.

De “achterblijvers” zoals relaties van gedetineerde mensen ook wel genoemd worden. Veel mensen en ook de media richten zich vaak op het verhaal van de verdachte of veroordeelde en realiseren zich niet dat iemand ook een partner, zoon, broer, vader of opa is.

---------------

Een podcast van Frans Douw en Edwin Kleiss.
www.prisonshow.nl 
Publicatie: vrijdag 10 juni 2022.

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App