June 18, 2021

#97 ‘Geen monster van iemand maken maar praten’ Perspectief herstelbemiddeling.

Prisonshow aflevering 97: Perspectief herstelbemiddeling.
Daphne Sies en Anna Smith.

 

Perspectief Herstelbemiddeling doet aan herstelbemiddeling? Wat is dat? Op hun site staat: 'Na een ingrijpende gebeurtenis hebben mensen ongewild met elkaar te maken. Onze bemiddelaars leggen het eerste contact en begeleiden het gesprek of briefwisseling tussen de partijen. Veel mensen hebben baat hierbij, horen wij vaak na afloop. Deelnemers ervaren het als een goede stap op hun weg naar herstel. Meer duidelijkheid zorgt voor opluchting, minder angst en minder boosheid. Herstelbemiddeling biedt weer perspectief.'

Frans Douw heeft als gevangenisdirecteur veel met herstelbemiddeling te maken gehad en was zeer onder de indruk van de zorgvuldige manier waarop de ontmoetingen werden begeleid tussen mensen die een delict hadden gepleegd en degenen die daar slachtoffer van waren of hun nabestaanden.

Maar hoe werkt dat nu precies?

Vandaag zijn Daphne Sies en Anna Smith te gast. Anna is herstelbemiddelaar en Daphne werd negenenhalf jaar geleden neergestoken door haar ex-vriend die niet kon verkroppen dat zij de relatie verbrak, Overigens was Anna niet de bemiddelaar van Daphne.

Een podcast van Frans Douw en Edwin Kleiss.
Publicatie: Vrijdag 18 juni 2021.

www.prisonshow.nl 

More episodes

Load more

Podbean App

Play this podcast on Podbean App